04 Dec 20, 12:30 posle podne » Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?


Molim vas da se prijavite ili se registrujete.collapse

* Pogledajte još:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Autor Tema: Pod bljeskom munje by Cecilija SC proza  (Pročitano 2602 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Odg: Pod bljeskom munje by Cecilija SC proza
« Odgovor #30 poslato: Jun 10, 2020, 11:41:32 posle podne »
Пробуђене емоције у срцу

        Топлина у ваздуху, зраци сунца миловали су јој косу док је аутобус стајао на стајалишту на споредној станици у малом граду крај пута за Београд. У њему су били путници, већина је путовала за бању Врујице. Раздраган тон разговора средовечних жена, мамио ми је осмех, задрхтала су сећања на некo од путовања за Сокобању. Летеле су слике, хитро сам листала „Блиц жену“, незаинтересована за суштину шта је писало, одлепила сам књигу коју сам желела да погледам, а била је продата уз часопис. „Срећан рођендан“ Данијела Стил, насмешила сам се, овај пут је поклон за мој шездесети рођендан, да себи сам то приуштила. Интересантно је да ми се путовања некако наметну и после схватим да ништа није случајно. Чак и књига је заголицала машту, мене као читаоца, о чему и чијем се рођендану радња одвија у њој. Прочитала сам пар страница, била сам задовољна почетком у књизи.
    У возилу је било помало загушљиво и топло, иако је радила клима. Жене су се примириле уз грицкање домаћих сланих колачића. Извиниле су се шоферу за буку коју су направиле одмах на почетку поласка. Уз опаску, он се насмејао и рекао да воли да слуша срећне путнике. Разговор се расплинуо на појединачне реплике. Средовечан возач, наставио је разговор са женом на седишту иза његовог. Жене су се смејале, радознало посматрајући предео којим смо се возили. Пут је био без застоја, тако да смо брзо путовали ка мојем одредишту.
   У Београд смо стигли, брзо и неприметно, сунчан дан и топли зраци, помешани са мирисом бензина који се ширио ваздухом, ништа ново за овај град. Београд на води, мамио је новим кулама и уређеним кејом. Сава, меко се купала у јутарњем плаветнилу које је дрхтурило на стакластој површини воде. Започињао је прелеп дан пун исчекивања. Опет сам ту у белом граду, задрхти срце упијајући необичну лепезу испливалих сећања, будећи дубоко укопане емиције. Добро је, све је уреду, резултати су одлични, тешила сам себе у овом тренутку записаном са мог мобилног. Дан је протекао, уобичајено, ухватила ме гужва и брзина живљења у великом граду. Резултати су одлични, осмех је запливао мојим лицем, волим овај град. Пробуђене емоције згуснуто су трепериле око мене. Данас је леп и не поновљив дан идемо даље! Срећно Цецилија! Говорила сам себи и кренула ка кеју, лабудови су се нежно гуркали хватајући блицеве апарата од људи који су их снимали дивећи се.
Цецилија 5.08.2019.

Tamo iza duge osmeh budi nove nade.CECILIJA

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal