18 Jun 19, 11:24 pre podne » Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?


Molim vas da se prijavite ili se registrujete.



collapse

* Pogledajte još:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Autor Tema: Pirinač bez mesa  (Pročitano 11 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pirinač bez mesa
« poslato: April 14, 2019, 09:36:24 posle podne »
Sastojci:

1,5 šolja pirinča
1 glavica crnog luka
1  crvena paprika
10 crnih maslina
1 šargarepa
2 kašike paradajz pirea
1 manja tikvica
150 g pečuraka
100 ml ulja
peršun
1 kašika suve nane
so

Priprema:

Pirinač prelijte sa vrelom vodom u promjer 1:2 i ostavite da vri, dok ne ispari tečnost.
U veću posudi zagrejte 80-100 ml ulja i pržite redom iseckan luk, šargarepu i papriku isečene na kocke i pečurke isečene na kriške.
Kad omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli i biber po ukusu.
Dodajte paradajz pire, a nakon što povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte pa dodajte začine po ukusu i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa peci.
Pospite odozgo iseckan peršunom.

You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login



 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal